Jakość jest dla nas najważniejsza. Mięso drobiowe kupujemy wyłącznie od sprawdzonych dostawców. Drób, karmiony jest paszą wolną od antybiotyków i innych dodatków, co potwierdzone jest przez weterynarię, a mieszanki paszowe, są pełnowartościowe. Sprzedawane przez nas produkty to 100% mięso.
W Gold Drób posiadamy profesjonalną, przeszkoloną kadrę pracowniczą. W 2021 roku otworzyliśmy nowoczesny zakład przetwórstwa. To właśnie w nim powstają wszystkie oferowane przez nas produkty.
Świeże i bez konserwantów. Kupowane przez nas od hodowców kury, chłodzone są powietrzem. System ten jest preferowany przez Unię Europejską. Zapewnia osiągnięcie temperatury +4C po schłodzeniu, z zachowaniem wilgotnej powierzchni tuszek i mniejszej ilości wody obcej. Przetrzymywanie kurczaków w chłodniach od -2C do +2C, zapewnia utrzymanie ciągłości łańcucha chłodniczego i sprawia, że tuszka zachowuje świeżość i jest trwalsza mikrobiologicznie w sposób naturalny, bez żadnych konserwantów.
Kurczaka kalibrowanego o wadze około 1,2 kg. Posypany autorską kompozycją przypraw. Wspaniały aromat, którego nie uzyska się przy użyciu żadnej gotowej mieszanki. Kurczaki są pakowane po 5 sztuk.
Możemy je przygotować w wersji przyprawionej bądź naturalnej bez żadnych dodatków. Idealnie nadają się na grilla, bądź jako dietetyczne danie obiadowe. Sprzedawane są na kilogramy, pakowane w workach próżniowych w zależności od zamówienia.
Udka są kalibrowane o wadze około 0,4 kg przyprawione specjalnie skomponowaną przyprawą.
Występują w dwóch wersjach – pikantne w przyprawach oraz skrzydełko na rożna. Waga jednej sztuki to około 0,15 kg. Pakowane są po 10 sztuk w worki próżniowe.
Kraftowy gyros bez dodatku konserwantów oraz poprawiaczy smaków. Kurczak z którego powstaje jest ręcznie trybowany i przyprawiany autorsko skomponowaną mieszanką przypraw. Produkt świeży, nie mrożony.
Autorskie kotlety produkowane w 100% z mięsa drobiowego. Produkcja w pełni ręczna z dbałością o najlepszą jakość i smak. Wielkość jednego kotleta to około 300 gram.